Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2009

" ΧΕΙΜΕΡΙΝΗ ΑΠΟΔΡΑΣΗ"

Μπορεί τα Χριστούγεννα και οι διακοπές να έχουν ήδη περάσει όμως οι διακοπές πιθανόν να συνεχίζονται για μερικούς με καλύτερο προορισμό τα τουριστικά κέντρα της χώρας μας αφού ο καιρός τις τελευταίες μέρες είναι ιδανικός για μια τέτοιου είδους απόδραση. Με αφορμή λοιπόν, τα χιόνια μου ήρθε στο μυαλό το Καϊμακτσαλάν ή αλλιώς το όρος Βόρρας που προσφέρεται για χειμερινά σπορ αλλά και για διάφορες άλλες υπαίθριες δραστηριότητες.
Το όρος Βόρρας ή Καϊμακτσαλάν είναι το τρίτο μεγαλύτερο βουνό στην Ελλάδα μετά τον Όλυμπο(2.917μ) και τον Σμόλικα(2.637) με υψόμετρο 2.524μ και υψώνεται κατα μήκος της Ελληνο-γιουγκοσλαβικής μεθορίου ενώ το μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού του τμήματος ανήκει στον νομό Πέλλας. Το όρος Βόρρας δεν αποτελεί πόλο έλξης μόνο για τους φυσιολάτρες και τους ορειβάτες.
Κάθε χρόνο χιλιάδες χιονοδρόμων επισκέπτονται τις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του Χιονοδρομικού Κέντρου του Βόρρα, ενώ η εθνική ομάδα και οι περισσότερες σχολές σκί ξεκινούν εκεί την προετοιμασία τους.
Το χιονοδρομικό κέντρο Καιμακτσαλάν απέχει 45 χιλιόμετρα από την πόλη της Έδεσσας. Οι επισκέπτες του χιονοδρομικού κέντρου μπορούν να καταλύσουν σε παραδοσιακούς ξενώνες ή ακόμα και στο Σαλέ του χιονοδρομικού το οποίο βρίσκεται στα 2.050μ υψόμετρο με πανοραμική, εντυπωσιακή θέα προς τη λίμνη Βεγορίτιδα.
Στην κορυφή του υπάρχει ένα μοναδικό σε ομορφιά εκκλησάκι. Το Καιμακτσαλάν θεωρείται ως η " Αράχωβα του βορρά" λόγω των παραδοσιακών, γραφικών οικισμών οι οποίοι υπάρχουν στην περιοχή. Το κέντρο διαθέτει κατάστημα ενοικίασης εξοπλισμού, δύο σχολές σκί και snowboard, ενοικιάσεις snowmobile, ενοικιαζόμενα δωμάτια, εστιατόρια, καφέ, bar, snowbar σε υψόμετρο 2.069μ καθώς και πολλές δυνατότητες υπαίθριων δραστηριοτήτων.

1 σχόλιο:

Kimon είπε...

Με προβληματίζει ελαφρά το περιεχόμενο της ανάρτησης (τουριστική διαφήμιση) αλλά ήταν μάλλον αναμενόμενο να συμβεί δεδομένης της νέας ηγεσίας του Υπ.Παιδείας :)